Hozzávalók 2 személyre:
• 3 dkg ementáli sajt
• 2 dkg parmezán sajt
• 25 g finomliszt
• 25 g vaj
• 2 tojás
• 125 ml tej
• só
• bors
• szerecsendió
• fél avokádó
• 2 db szuflétálka
Elkészítés: A sütőt 180-190 C°-ra előmelegítjük. A tálkákat kikenjük vajjal és a hűtőbe tesszük. A sajtot lereszeljük. Az avokádót megpucoljuk és felkockázzuk. A vajat főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, de nem pirítjuk barnára. Hozzáadjuk fokozatosan a tejet és addig melegítjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hogy visszahüljön. A tojásfehérjét felverjük. A tojássárgákat, az avókádót és a sajtot hozzákeverjük a már meghült krémhez, és megfűszerezzük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd a formákba 3/4 részig töltjük. Betesszük a sütőbe (tepsibe állítjuk, és vizet öntünk alá) és kb. 30 percig sütjük, attól függ mennyire pirul és emelkedik meg. Hagyjuk meghülni kicsit a sütőben. Salátával vagy akár avokádókrémmel is tálalhatjuk.