Gondoltam készítek egy mákos fagyit itthonra, ha betoppan valaki, legyen valami kis ínyencség itthon. Aztán az idő egyre rosszabra váltott, és leszakadt az ég. Ennyi eső régen esett. Borús, szomorú, cseppet sem nyárias hangulatú. Így váltottam át a mák mousse-ra. Kellett valami lélekkisimító boldogsághormon, ami gyorsan el is készül. :)
Mák mousse
Hozzávalók 2 adagra:
A fehércsokit vízfürdő felett felolvasztjuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját belekavarjuk a mákkal együtt a felolvasztott csokiba. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beforgatjuk a csokoládé alá, amíg egy homogén mousse-t nem kapunk. Ugyanígy járunk el a tejszínhabbal. Szépen összedolgozzuk, és egy nem lágy, de nem is kemény állagot érünk el. 1- 2 órára tegyük a hűtőbe. Akár kis tálkákba, vagy formába helyezve tálalhatjuk. A szeder és a citrusos gyümölcsök illenek a leginkább hozzá.