Recept: Olívás-cukkinis-aszalt paradicsomos, mediterrán zsemle...
Mielőtt elindulnánk a pékségbe friss, meleg pékáruért, gondoljuk végig mi magunk olykor miért ne készíthetnénk el kedvenc ízvilágunkkal? Sőt akár fél óra alatt...
Olívás-cukkinis-aszalt paradicsomos, mediterrán zsemle...
Hozzávalók 2 személyre (4 db):
• 2 csésze teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
• 1 tasak sütőpor
• 1 csésze víz
• 2 tk. olívaolaj
• kis só
• kis bors
• 1 tk. szárított bazsalikom
• 1 tk. szárított oregánó
• pici chili
• 1 tk. azték zsálya mag (de lehet kömény, vagy más kedvelt olajos mag)
• 10 szem olívabogyó
• 1 csésze szárított paradicsom
• 1 csésze apró kockára vágott cukkini
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 evk. balzsamecet
Elkészítés: A felkockázott cukkinit, az olívát, és a durvára vágott fokhagymát kevés vajon, vagy olíva olajon lepirítjuk. A sütőporos lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a szárított paradicsommal, valamint a fokhagymás cukkinivel. A vízhez hozzáadjuk a balzsamecetet, majd fokozatosan az olíva olajjal együtt beledolgozzuk a lisztbe. A masszának habosnak, enyhén folyós állagúnak kell lennie. Lisztes kézzel 4 gombócot formázunk és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. 190 C°-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk pihenni. Kiváló bármilyen szendvicsnek, vagy akár önmagában is egy kis vajjal, vagy pestoval megkenve. Én natúr csirkemellel, zöld pestoval, és friss salátával gazdagítottam.