Gyermekkorom egyik kedvenc étele a piros tészta volt. Anya legalábbis így nevezte el, igen leegyszerűsítve lányai számára. :) Tudtuk, ha azt készített ebédre, akkor kedvezni akar nekünk. Így csakis jó élményekkel gondolok rá. Fogalmam sem volt sokáig, hogyan is készül, csak azt tudtam, hogy finom, és a tetején a ropogós sajt ellenállhatatlan számunkra. Mikor már tudtam hogyan is készül, megdöbbenve ért, hogy mennyire is egyszerű. Alapanyagait tekintve csak az van benne, amit egy gyerek szerehet: ketchup, tészta, sajt, főzőkolbász...
Piros tészta... A gyermekkorom kedvence újragondolva
Hozzávalók 2 személyre:
• 200 g makaroni (az eredeti szerint), vagy tagliatelle
• 1 szál főzőkolbász
• 2 szelet kolbász (az én választásom, csakis csabai házikolbász)
• 3 evk. tejföl
• 3 evk. ketchup
• só
• bors
• bazsalikom (ez nincs az eredeti receptben)
• 5-10 dkg sajt (eredetileg trappista, de használhatunk parmezánt)
Elkészítés: A kolbászokat kis kockára felvágjuk. A tejfölt és a ketchup-ot összekeverjük, megfűszerezzük kis borssal és lehetőleg friss bazsalikommal. A kolbászokat belekeverjük a krémbe. A tésztát kifőzzük és mindent hozzávalót összekeverünk, majd egy kivajazott hőálló tálba beleöntjük. A tetejét vastagon megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben 200 C°-on megsütjük. Piros, olvadt és ropogós legyen a sajt, akkor tekinthetjük elkészültnek.