Megláttam az epret a zöldségesnél és nem tudtam otthagyni. Talán az egyetlen gyümülcs, ami minden formájában ellenállhatatlan. Azt hiszem nem is találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné.
Bátran fűszerezhetjük, és változatosabb ízvilágot alkothatunk meg általa.
Mentás-chilis eperpüré amerikai palacsintával...
Hozzávalók 2 személyre (6-8 db)
Elkészítés: Az epreket megtisztítjuk, levágjuk a levelét, és feldaraboljuk. Egy főzőedénybe tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadunk 1 evk. cukrot, 1 evk. darabolt mentalevelet és 1 evk. mandulalikőrt. Jól összefőzzük, enyhén sziruposítjuk. Leturmixolhatjuk, bár én darabosan jobban szeretem. A tojások sárgáját kikeverjük a sütőporos liszttel, fellazítjuk a tejjel, majd a felvert tojásfehérjéket óvatosan (nehogy összetörjön) elkeverjük benne. Forró, kevés olajjal megkent serpenyőben (1-1 merőkanálnyi adagot)mindkét oldalán megfordítva, kisütjük. Melegen tálaljuk, a kihült pürével. Ha van esetleg még egy kis fagyi hozzá, azzal is megbolondíthatjuk.