A párom nagymamája küldött nekem egy kis kosár fügét. Tudja mennyire szeretem, és ez a kedvessége sokat is jelentett számomra. Ebben a borongós, őszies-télies időben, csakis valami tömény édességgel tudom párosítani a gyümölcsöt.
Füge csónak gesztenyés csokoládékrémmel
• 3-4 db füge
• 10 dkg házi csokoládé (vagy étcsokoládé)
• 1 evk. vaj
• 1 - 1 dl tejszín
• 2 tojás
• 1 evk. gesztenye massza
• (porcukor, ha valaki édesítené, akkor a tejszínhabhoz tegyük)
• szeletelt mandula
Elkészítés: A csokoládét a vajjal, és a gesztenye masszával vízgőz felett lassú tűzön felolvasztjuk. Levesszük és hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját, majd felöntjük egy 1 dl tejszínnel és visszatesszük a vízgőz fölé besűríteni. Amikor elértük a csokikrém állagot, félretesszük hülni. A maradék tejszínt felverjük, valamint a 2 tojás fehérjét is kemény habbá verjük. A két habot óvatosan összedolgozzuk. A csokikrém feléhez finoman hozzákeverjük a habot. 2-3 órára a hűtőbe tesszük mind a kettő fajta krémet. A fügéket megfelezzük és a kész mousse-t és a csokikrémet tálaljuk hozzá. Kevés szeletelt mandulával vagy esetleg sült gesztenye darabokkal megszórhatjuk.