Recept: Szőlővel és dióval illatosított kecskesajtos tészta bazsalikomos csirkemellel
Beköszöntött az ősz. Nagyon sok új íz és illat vár ránk a konyhában. A szüreti időszak előtt még lecsíptem egy-két szőlőfürtöt csemegézni.
A szőlő és a sajtok számomra nagyon összeillő ízvilág és így adta az ihletet egy diós, sajtos tészta megkoronázására.
Hozzávalók 2 személyre:
• 2 marék tagliatelle tészta
• 1-2 dl tejszín
• 5 dkg kecskesajt
• 1 marék dió
• 1 marék kesudió
• 1-2 marék szőlő (vörös, fehér)
• 2-4 szelet csirkemellfilé
• só
• bors
• bazsalikom
• lestyán
• 1 evk. méz
• vaj
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük. A dióféléket és a szőlőt kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet és kicsit karamellizáljuk. A kecskesajtot rámorzsoljuk és fellazítjuk a tejszínnel. Kicsit megborsozzuk. A csirkemelleket megsózzuk, bazsalikomot és lestyánt szórunk rá és grillserpenyőben kisütjük. A tésztát a sűrű, krémes szósszal összekeverjük, és friss szőlővel díszíthetjük. A hússzeleteket mellé tálaljuk. Önmagában, hús nélkül is ínyenc fogás.