Véleményem szerint a kacsahús nagyon szereti a kicsit pikánsabb, keleties fűszerezést. Talán nem is igen szoktam vele magyaros ízvilágot alkotni. Ebben a receptben egy tartalmas levesről van szól, ami számomra sokszor egytálételként is elegendő. Akár tálalhatjuk frissen sült pitával is.
Szezámos kacsahúsleves...
Hozzávalók 4 főre:
• kacsa aprólék (fontos, hogy csontos kacsahús legyen)
• chili (igény szerinti erősségben)
• 1 nagyobb sárgarépa
• 1 paprika
Elkészítés: A kacsahúsról leszedjük a felesleges hájat (hogy ne legyen túl zsíros a leves, inkább süssünk belőle pörcöt). Megtisztítjuk, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a gyömbért, vöröshagymát és a fokhagymát. Lassú tűzön főzzük, és leszedjük a habját. Megfűszerezzük egy kis őrölt korianderrel, chilivel, római köménnyel, curry porral, cayenne borssal, és sóval. A sárgarépát és a paprikát vékony csíkokra szeljük. Amikor már a hús kellően puha, hozzáadjük ezeket is a leveshez. Meglocsoljuk szójaszósszal, és tovább főzzük. Nyugodtan fűszerezzük még, ha úgy érezzük elbírja még. Az üvegtésztát a végén, kb. 4 perc alatt megfőzzük benne. A tálalásnál a húst leszedjük a csontokról. A szezámmagot serpenyőben lepirítjuk, és megszórjuk vele a sűrű levesünket.