Vége a költözésnek!! Végre kiélhetem újra magam a konyhában. Újult erővel, lelkesedéssel, és több energiával. Lezajlott egy újabb hangulatában frenetikus, és ínyencségekkel teli kolbászfesztivál is a hétvégén. Érthető, hogy valami nagyon könnyűre vágytam. Ilyenkor pedig jön a HAL, azaz a lazac! Ízletes, nagyon egészséges, és sokféleképpen ízesíthető.
Hozzávalók 2 személyre:
• 2 db vadlazac filé
• 2 marék ceruzabab
• 2 dl tejszín
• só
• bors
• 3-4 evk. dijoni magos mustár
• 2 evk. aprított (szárított) lestyán
• 8-10 szem borókabogyó
• fél cirtom leve
• 1-2 evk. aprított petrezselyem
• 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A halat megsózzuk, picit borsozzuk, finoman megkenjük a mustárral, majd megszórjuk a lestyánnal és a petrezselyemmel. Kis citromlével meglocsoljuk és fél órán át hagyjuk érlelődni. Közben elkészítjük a mártást. Kevés vízzel (kb. 1-2 dl) a borókabogyóból főzetet készítünk. Főzőedényben vagy serpenyőben kevés vajon az aprított fokhagymát megdinszteljük és felöntjük a főzettel. Hozzáadjuk a tejszínt majd fűszerezzük egy kis lestyánnal, kis petrezselyemmel és 1 evk. mustárral. Sűrűre összefőzzük majd kis citromot cseppentünk hozzá. Már nem fogja összerántani a tejszínt. A babot megmossuk, vajon megpároljuk, picike borssal szoktam fűszerezni, de én nagyon szeretem az ízét, ezért nem fűszerezem túl. A halszeleteket grillserpenyőben (vaj és kevés olíva olaj keverén) mindkét oldalán pár perc alatt megsütjük. Nem kell neki sok idő. Tálaláskor leönthetjük a halszeleteket a mártással, vagy akár vagy mellé is adagolhatjuk.