Recept: Magos mustáros pácban érlelt vadlazac ceruzababbal és pikáns mártással

Vége a költözésnek!! Végre kiélhetem újra magam a konyhában. Újult erővel, lelkesedéssel, és több energiával. Lezajlott egy újabb hangulatában frenetikus, és ínyencségekkel teli kolbászfesztivál is a hétvégén. Érthető, hogy valami nagyon könnyűre vágytam. Ilyenkor pedig jön a HAL, azaz a lazac! Ízletes, nagyon egészséges, és sokféleképpen ízesíthető.

 

SAM_6888.jpg

 

Hozzávalók 2 személyre:


• 2 db vadlazac filé
• 2 marék ceruzabab
• 2 dl tejszín
• só
• bors
• 3-4 evk. dijoni magos mustár
• 2 evk. aprított (szárított) lestyán
• 8-10 szem borókabogyó
• fél cirtom leve
• 1-2 evk. aprított petrezselyem
• 1 gerezd fokhagyma 
• vaj
• kis oliva
 
 
Elkészítés: A halat megsózzuk, picit borsozzuk, finoman megkenjük a mustárral, majd megszórjuk a lestyánnal és a petrezselyemmel. Kis citromlével meglocsoljuk és fél órán át hagyjuk érlelődni. Közben elkészítjük a mártást. Kevés vízzel (kb. 1-2 dl) a borókabogyóból főzetet készítünk. Főzőedényben vagy serpenyőben kevés vajon az aprított fokhagymát megdinszteljük és felöntjük a főzettel. Hozzáadjuk a tejszínt majd fűszerezzük egy kis lestyánnal, kis petrezselyemmel és 1 evk. mustárral. Sűrűre összefőzzük majd kis citromot cseppentünk hozzá. Már nem fogja összerántani a tejszínt. A babot megmossuk, vajon megpároljuk, picike borssal szoktam fűszerezni, de én nagyon szeretem az ízét, ezért nem fűszerezem túl. A halszeleteket grillserpenyőben (vaj és kevés olíva olaj keverén) mindkét oldalán pár perc alatt megsütjük. Nem kell neki sok idő. Tálaláskor leönthetjük a halszeleteket a mártással, vagy akár vagy mellé is adagolhatjuk.  
 
 
SAM_6885.jpg
 
 
SAM_6890.jpg
 
 
SAM_6903.jpg
 
 
SAM_6895.jpg

Receptek

 

Rozmaringos sütőtükpürével töltött tortellini

 

Szüreti fogások

 

Olivás-cukkinis-aszalt paradicsomos mediterrán zsemle

 

Gorgonzolás diós keksz

 

Zöld curry leves

 

Hajdinasaláta mézes-mustáros csirkével

 

Céklakrémleves

 

Juharszirupos áfonya sorbet

 

Rozmaringos-gombás fasírt balzsamos lilaburgonya salátával

 

Meggyes-mascarponés pite

 

Spenótos fettuccine

 

Szezámos kacsahúsleves

 

Citrusos saláta gránátalma szósszal

 

Mák mousse

 

Grill fogások

 

Epres kölespuding

 

Márványos csirkemell rolád

 

Gyömbéres kuszkusz

 

Medvehagymás batyu

 

Kókuszos panna cotta

 

Ananász salsa grill húsok mellé

 

Tavaszi halsaláta

 

Narancsos-mogyorós kacsacomb

 

Tojásos túrókrém leveles répába töltve

 

Kocsonya tojásköntösben

 

Sonkás-lilahagymás, tojásos aszpik

 

Mentás-chilis eperpüré amerikai palacsintával

 

Marhahúsgombóc leves keleti fűszerezéssel

 

Mediterrán ízek

 

Borcsokoládé

 

Csalfa-fánk

 

Almaboros nyúlragu burgonyafánkkal

 

Piros tészta

 

Diós kecskesajtkrémmel töltött pulykacsónak rozmaringos céklasalátával

 

Wasabis édesköménymártás lenmagos csirkecsikokkal

 

Üvegbe zárt illatok

 

Mézes pulykamedálok gránátalma mártással

 

Sáfrányos csirkemell sült banánnal

 

Túrófánk körtelekvárral

 

Rosé kacsamell steak szilvás fügemártással

 

Szarvasgombás blini 

 

Fehércsokoládés, áfonyás sajttorta

 

Hideg, fűszeres körtekrémleves

 

Szőlővel és dióval illatosított kecskesajtos tészta

 

Garnéla narancsos mustármártással

 

Avokádós sajtszuflé

 

Birsalmás rétes

 

Marha steak vargánya mártással és héjas burgonyával 

 

Feketeerdő quiche

 

Süllő borókás citrommártással, diós-baconös rizzsel

 

Barackos panna cotta

 

Kecskesajt krémleves, sajtgolyóval

 

 

Magos mustáros pácban érlelt vadlazac ceruzababbal és pikáns mártással

 

Füge csónak gesztenyés csokoládékrémmel

 

 
 
 
 
 


 
   
MediaBOOM! MediaBOOM!