Mindent bele leves... Egy leves, amely egytálételnek is kiváló. Talán ezt szeretem a keleties ízvilágú ételekben, hogy annyi mindennel bővíthetem, amit csak hozzáillőnek gondolok. Fűszerezése pikáns és erős.
Marhahúsgombóc leves keleties fűszerezéssel....
Hozzávalók 2 személyre:
• 30 dkg marhahús
• 1 tojás
• 1 evk. tönkölykorpa
• 1 evk. rizsliszt
• 100 g rizstészta vagy üvegtészta
• shiitake gomba (szárított)
• csiperke gomba
• mangóbab csíra
• bambusz
• szójaszósz
• curry
• koriander
• chili
• római kömény
• 1 l alaplé (zöldség vagy hús)
Elkészítés: A marhahúst összedolgozzuk a tojással, a tönköly korpával, a rizsliszttel, majd fűszerezzük kis sóval, korianderrel, chilivel, római köménnyel, és curry porral. Kis gombócokat formázunk és forró, lobogó vízben kifőzzük. A mangóbab csírát, a bambuszt, a gombákat kevés vajon lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Adunk hozzá 1 evk. szójaszószt. Addig főzzük, amíg megpuhul a gomba, majd hozzáadjuk a tésztát (kb. 4 perc alatt elkészül benne) és a kifőtt gombócokat is. Utólag fűszerezhetjük még a gombócnak megfelelő fűszerekkel. Összeérnek az ízek és tálalhatjuk is.