Akik eltettek egy kis medvehagymát, akár pesztónak, fűszervajnak, vagy éppen sós olajban, annak ajánlom ezt a receptet. Praktikus felhasználási lehetőséget nyújt, amikor már elvirágzott, de még vágyunk az ízére.
Fűszeres palacsinta batyuknak készítettem el, amelyet egy besameles csirkeraguval töltöttem meg. Akár sajtkrémmel is kiváltható, hús nélkül.
Amennyiben nincs medvehagyma eltéve, helyettesíthető snidlinggel, bazsalikommal. Sőt, ha virágzik a levendula, azzal is elkészíthető!
Medvehagymás palacsinta csirkével töltve...
Hozzávalók 2 személyre:
• palacsinta tészta (személyenként 2-3 db)
• 1 evk. medvehagyma (olajban eltett)
Elkészítés: A palacsinta tésztát kikeverjük, majd eldolgozzuk benne az 1 evk. apróra vágott medvehagymát. A csirkecombokról lefilézzük a húst. Megsózzuk és színesborssal megszórjuk. Serpenyőben kevés vajon lepirítjuk, majd fedő alatt pároljuk. Elkészítjük a sajtos besamel mártást (vajon enyhén lepirítjuk a lisztet, majd tejjel csomómentesre eldolgozzuk, a végén reszelt sajtot szórunk hozzá). A mártáshoz hozzákeverjük a sült combfiléket, és elosztva a kisütött palacsintákba kanalazzuk. Póréhagymaszárral megkötjük a kis batyukat. Előételnek és főételnek is tálalható.