Az előző recept bejegyzésnél jól kipanaszkodtam magamat, hogy mennyire várom a tavaszt, és nehezen viselem a borongós, sáros időjárást. Másnapra pedig egyszer csak belibbent az ajtómon Miss. Spring! Meleg szellő cikázott be az ablakokon, friss és virágos illatcsíkot húzva maga után. Alig várom a szabadba szervezett programokat, kirándulásokat. Ma egész nap csak vigyorgok, és szívom magamba a D-vitamint. Az ebédem nem is lehetett volna más, mint egy kis mediterrán ízvilágú könnyű hal.
Spenótos, aszalt paradicsomos tengeri halfilé...
Hozzávalók 2 személyre:
• 2 db halszelet
• 6 db aszalt paradicsom
• 2 marék spenótlevél
• 8 db fokhagymával töltött olíva
• lestyán
• bazsalikom
• cayenne bors
• kevés só
• friss citromlé
• vaj
Elkészítés: Az általunk választott halat megmossuk, leitatjuk, majd enyhén megsózzuk és fűszerezzük bazsalikommal, lestyánnal és cayenne borssal. Kevés citromlével lelocsoljuk és fóliába csomagolva előmelegített sütőben 200 C°-on megsütjük, kb. 20-30 perc alatt. A spenótleveleket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd kevés vajon, serpenyőben megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a már szintén feldarabolt aszalt paradicsomokat és az olívákat, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ha megsültek a halszeletek, a spenótos raguval tálaljuk. Számomra tökéletesen elég köretként a halhoz.