Ha nem a bárányt választanánk főfogásnak a húsvéti menüben - bár kétség kívül a legfinomabb - akkor választhatjuk a kacsát is, hisz azzal is ünnepi hangulatot kölcsönözhetünk. Ezzel a receptel teljesen eltértem a hagyományos ízvilágtól, de nem bírtam ki, hogy ne bolondítsam meg a kacsát.
Narancsos kacsacombfilé mogyoróvajban sütve...
Hozzávalók 2 személyre:
• 20-30 dkg pecsenye kacsacomb (filézett)
• 2 evk. mogyoróvaj (lehet darabos)
• 1 dl tejszín
• 1 darab narancs
• kevés só
• bors
• köretnek: zöldség, vagy röszti burgonya
Elkészítés: A kacsacomb filét felkockázzuk és bekenjük kb. 1 evk. mogyoróvajjal, és fél narancs levét ráfacsarjuk. Hagyjuk kicsit összeérni. Egy forró serpenyőben lepirítjuk a húsokat, majd fedő alatt pároljuk (ha igényli adhatunk hozzá egy kis vizet). Amikor már majdnem teljesen megpuhult, hozzákeverünk még 1 evk. mogyoróvajat, a narancs másik felének a levét is ráfacsarjuk, majd felöntjük a tejszínnel, és kicsit megborsozzuk. Hagyjuk tovább párolódni, összeérni. Mivel a mogyoróvaj sós ízű, ezért sózás előtt kóstoljuk meg a szószt és a húst. A zöldségeket kevés metélőhagymával blansírozzuk, és tálaláskor a narancsos-mogyorós szósszal öntözzünk meg mindent.