A hétvégén érkezett haza a párom, aki egy hónapig Kazakhsztánban töltötte napjait. Érdemes lett volna megosztania a gasztronómiai élményeit, amelyet sokszor inkább tragikusan élt meg. :) A halfelhozatal termszetesen csodálatos, olcsó és finom, viszont birka- és bárányhús túladagolásban szenvedett. :) Voltak persze teve és ló ínyencségek, és egy helyi kuriózum a lóbélbe töltött lóbél... nos igen, a kinézete is olyan volt, mint ahogyan hangzik, viszont kifejezetten finomra értékelte. Ha legközelebb csatlakozom hozzá, ígérem megosztom az élményeimet és megpróbáltatásaimat.
A sok birkahús és lóhús után gondoltam valami könnyű szárnyassal lepem meg, amelynek nagy sikere is volt.
Mézes pulykamedálok gránátalma mártással...
Hozzávalók 2 személyre:
• 30 dkg pulykacomb medál
• só
• tárkony
• 1 citrom
• cayanne bors
• 2-3 evk. méz
• 1 db gránátalma
• esetleg köretnek, héjában főtt krumpli vagy rizs
Elkészítés: A medálokat megsózzuk, fűszerezzük tárkonnyal és cayenne borssal. Kevés olíva olajon megsütjük a medálokat, majd a végén karamellizáljuk 1-2 evk. mézzel. A gránátalmából a magokat kiszedjük és főzőedényben kis vízzel, fél citrom levével összeforraljuk. 1-2. evk. mézzel sziruposra főzzük. Közben a választott köretet is elkészítjük. Tálalásnál a mártás kis tálkába öntjük és a mézes hús mellé tálaljuk.