Igazán bohókás húsvéti reggeli, felnőttnek és gyereknek egyaránt. Egy kis játék az étellel, hogy energikusan és jókedvűen indítsuk a napot!
Tojásos túrókrém leveles répába töltve...
Hozzávalók 2 személyre:
• fél adag leveles tészta
• 10-15 dkg túró
• 2 evk. tejföl
• 4 db tojás (esetleg sonkalében főtt)
• 4 db aszalt szilva
• 2 szelet húsvéti sonka
• só
• bors
• 5 dkg reszelt sajt
• kis gyömbér
• lestyán
• 1 tojás a megkenéshez
• narancs színű ételfesték
• habroló forma
Elkészítés: A tojásokat megfőzzük, majd a sárgákat kiszedjük (a fehér része nem fog kelleni). A túrót a tejföllel, a főtt tojássárgával, és a reszelt sajttal elkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és az aszalt szilvát, majd fűszerezzük 1 mkk. reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, lestyánnal. A leveles tésztát kinyújtjuk, majd kb. 1-2 cm-es csíkokat vágunk. Mivel nekem nincs habroló töltőm, így két méretű kézi habverőre tekertem fel a tésztacsíkokat, amelyeket olajjal bekentem. A feltekerés után a narancs színű ételfestékkel, majd tojássárgával is bekenjük. Előmelegített sütőben kb. 180 C°-on megsütjük. Szépen leválasztjuk a formánkról (ebben ez esetben két részből állt nekem, a vége vastagabb, az eleje keskenyebb formájú), majd megtöltjük a krémmel. A hitelesebb répakinézet eléréséhez egy kis zöldet tehetünk a krémbe. Egyszerre édes és sós.