Recept: Grill fogások

Ha végre beköszönt a nyár, felkészülten álljunk neki a kerti grill sütéseknek. Ami elengedhetetlen az a sok friss zöldség, saláta, fűszernövény, a grill húsok, és hozzájuk a mártogatósok, és öntetek. Mindennek csak a fantázia szabhat határt!
A sült paprikakrém kiváló kísérője a húsoknak és a zöldségeknek egyaránt. 

mind1.jpg
 
Grill fogások rozmaringos, sült paprikakrémmel...

SAM_3199.jpg
 
Hozzávalók 2-4 személyre:
 
30 dkg csirkecombfilé
4 db grillkolbász
4 db saslik nyárs
fél cukkini
1 db lilahagyma
8 db csiperke gomba
6-8 db koktél paradicsom
8-10 db újburgonya
2 db tv vagy lecsópaprika, esetleg kaliforniai paprika
0,5 kg kápia paprika
1 evk. balzsamecet
pár csepp tabasco szósz
2 gerezd fokhagyma
fél citrom
bors
friss rozmaring (4-5 szál)
citromfű (3-4 levél)
 
Elkészítés: A kápia paprikákat egészben kb. 200 C°-on szinte feketére megsütjük. Kb. 30-40 perc. Kivesszük a sütőből, majd egy zacskóban lezárjuk. Pihenni hagyjuk. A csirkecombfiléket darabokra vágjuk, majd megsózzuk, enyhén borsozzuk, és egy kis rozmaring levelet szúrunk bele. A nyársra felhúzunk tetszőlegesen a feldarabolt zöldségekből és a csirkecombfilékből. Enyhén megszórjuk kis sóval, bár én szeretem a fűszerezés nélküli grill zöldségek ízét. (A parázsba szórhatunk még friss rozmaringot, ezáltal füstöléssel még jobban átjárja a saslikot.) A kolbászkákat mellette szintén lesütjük. Az újburgonyákat félbevágjuk, enyhén sózzuk, pici citrommal meglocsoljuk és grilltálcán a parázs felett megsütjük. A kápia paprikákat kivéve a zacskóból, összeesett állapotban szépen, könnyedén lehúzzuk a héját, és a húsát egy tálba tesszük. A magok nagy részét is próbáljuk eltávolítani, de nem baj, ha marad még, belekerülhet. Fűszerezzük 2 gerezd fokhagymával, szintén pici sóval, borssal, és friss rozmaringgal. Adunk hozzá 1 evk. balzsamecetet, pár csepp tabasco szószt, és botmixerrel krémesre dolgozzuk. A tálalásnál a citromfű levelekkel megszórjuk a burgonyát, és minden mellé tálalhatjuk a paprikakrémet.  
 
kolbi1.jpg
 
saslik2.jpg
 

Receptek

 

Rozmaringos sütőtükpürével töltött tortellini

 

Szüreti fogások

 

Olivás-cukkinis-aszalt paradicsomos mediterrán zsemle

 

Gorgonzolás diós keksz

 

Zöld curry leves

 

Hajdinasaláta mézes-mustáros csirkével

 

Céklakrémleves

 

Juharszirupos áfonya sorbet

 

Rozmaringos-gombás fasírt balzsamos lilaburgonya salátával

 

Meggyes-mascarponés pite

 

Spenótos fettuccine

 

Szezámos kacsahúsleves

 

Citrusos saláta gránátalma szósszal

 

Mák mousse

 

Grill fogások

 

Epres kölespuding

 

Márványos csirkemell rolád

 

Gyömbéres kuszkusz

 

Medvehagymás batyu

 

Kókuszos panna cotta

 

Ananász salsa grill húsok mellé

 

Tavaszi halsaláta

 

Narancsos-mogyorós kacsacomb

 

Tojásos túrókrém leveles répába töltve

 

Kocsonya tojásköntösben

 

Sonkás-lilahagymás, tojásos aszpik

 

Mentás-chilis eperpüré amerikai palacsintával

 

Marhahúsgombóc leves keleti fűszerezéssel

 

Mediterrán ízek

 

Borcsokoládé

 

Csalfa-fánk

 

Almaboros nyúlragu burgonyafánkkal

 

Piros tészta

 

Diós kecskesajtkrémmel töltött pulykacsónak rozmaringos céklasalátával

 

Wasabis édesköménymártás lenmagos csirkecsikokkal

 

Üvegbe zárt illatok

 

Mézes pulykamedálok gránátalma mártással

 

Sáfrányos csirkemell sült banánnal

 

Túrófánk körtelekvárral

 

Rosé kacsamell steak szilvás fügemártással

 

Szarvasgombás blini 

 

Fehércsokoládés, áfonyás sajttorta

 

Hideg, fűszeres körtekrémleves

 

Szőlővel és dióval illatosított kecskesajtos tészta

 

Garnéla narancsos mustármártással

 

Avokádós sajtszuflé

 

Birsalmás rétes

 

Marha steak vargánya mártással és héjas burgonyával 

 

Feketeerdő quiche

 

Süllő borókás citrommártással, diós-baconös rizzsel

 

Barackos panna cotta

 

Kecskesajt krémleves, sajtgolyóval

 

 

Magos mustáros pácban érlelt vadlazac ceruzababbal és pikáns mártással

 

Füge csónak gesztenyés csokoládékrémmel

 

 
 
 
 
 


 
   
MediaBOOM! MediaBOOM!