Ha végre beköszönt a nyár, felkészülten álljunk neki a kerti grill sütéseknek. Ami elengedhetetlen az a sok friss zöldség, saláta, fűszernövény, a grill húsok, és hozzájuk a mártogatósok, és öntetek. Mindennek csak a fantázia szabhat határt!
A sült paprikakrém kiváló kísérője a húsoknak és a zöldségeknek egyaránt.
Grill fogások rozmaringos, sült paprikakrémmel...
Hozzávalók 2-4 személyre:
2 db tv vagy lecsópaprika, esetleg kaliforniai paprika
friss rozmaring (4-5 szál)
Elkészítés: A kápia paprikákat egészben kb. 200 C°-on szinte feketére megsütjük. Kb. 30-40 perc. Kivesszük a sütőből, majd egy zacskóban lezárjuk. Pihenni hagyjuk. A csirkecombfiléket darabokra vágjuk, majd megsózzuk, enyhén borsozzuk, és egy kis rozmaring levelet szúrunk bele. A nyársra felhúzunk tetszőlegesen a feldarabolt zöldségekből és a csirkecombfilékből. Enyhén megszórjuk kis sóval, bár én szeretem a fűszerezés nélküli grill zöldségek ízét. (A parázsba szórhatunk még friss rozmaringot, ezáltal füstöléssel még jobban átjárja a saslikot.) A kolbászkákat mellette szintén lesütjük. Az újburgonyákat félbevágjuk, enyhén sózzuk, pici citrommal meglocsoljuk és grilltálcán a parázs felett megsütjük. A kápia paprikákat kivéve a zacskóból, összeesett állapotban szépen, könnyedén lehúzzuk a héját, és a húsát egy tálba tesszük. A magok nagy részét is próbáljuk eltávolítani, de nem baj, ha marad még, belekerülhet. Fűszerezzük 2 gerezd fokhagymával, szintén pici sóval, borssal, és friss rozmaringgal. Adunk hozzá 1 evk. balzsamecetet, pár csepp tabasco szószt, és botmixerrel krémesre dolgozzuk. A tálalásnál a citromfű levelekkel megszórjuk a burgonyát, és minden mellé tálalhatjuk a paprikakrémet.