Téli hangulat és a cékla! Ez a két szó összeforr. Ebben az évszakban céklamérgezést is kapok, hiszen rendkívül egészséges és igyekszem minél többet fogyasztani belőle.
A mellé választott pulykát egy őszies ízvílággal párosítottam. A dió és a kecskesajt szintén harmóniát és ízorgiát hordoz magában.
Diós kecskesajtkrémmel töltött pulykacsónak rozmaringos céklasalátával...
Hozzávalók 2 személyre:
• 2 db pulyamell rész (vastagabb, amelyet lehet tölteni)
• 5+2 dkg kecskesajt
• 5 dkg ementáli, trappista sajt, vagy krémsajt
• 1,5 dl tejszín
• 1 marék dió
• kevés vaj
• só
• bors
• 2 fej cékla
• rozmaring
• sütőzacskó
Elkészítés: A pulykamellett középen bevágjuk, mint amikor meg akarjuk tölteni. A bevágás mentén szétnyitjuk és csónakot formázunk belőle. Megsózzuk, borsozzuk és hőálló tálba helyezzük. Alá vizet öntünk, lefedjük és előmelegített sütőben kb. 180-200 C°-on elősütjük (30-40 perc). A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, megszórjuk rozmaringgal és sütőzacskóba csomagolva kb. 30 perc alatt megsütjük. A diót apróra törjük, kevés vajon lepirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a lereszelt sajtokat. Krémesre főzzük. Amikor a hús megpárolódott megtöltjük a krémmel, megszórjuk a maradék kecskesajttal, és grill fokozaton pár perc alatt megsütjük. A céklát elkeverjük egy kis dióval és a hús köré tálaljuk.