Recept: Diós kecskesajtkrémmel töltött pulykacsónak rozmaringos céklasalátával

Téli hangulat és a cékla!  Ez a két szó összeforr. Ebben az évszakban céklamérgezést is kapok, hiszen rendkívül egészséges és igyekszem minél többet fogyasztani belőle.
A mellé választott pulykát egy őszies ízvílággal párosítottam. A dió és a kecskesajt szintén harmóniát és ízorgiát hordoz magában. 
 
SAM_9427.jpg  
 
Diós kecskesajtkrémmel töltött pulykacsónak rozmaringos céklasalátával...
 
 
SAM_9415.jpg 
 
Hozzávalók 2 személyre:

• 2 db pulyamell rész (vastagabb, amelyet lehet tölteni)
• 5+2 dkg kecskesajt
• 5 dkg ementáli, trappista sajt, vagy krémsajt
• 1,5 dl tejszín
• 1 marék dió
• kevés vaj
• só
• bors
• 2 fej cékla
• rozmaring
• sütőzacskó
 
 
 
Elkészítés: A pulykamellett középen bevágjuk, mint amikor meg akarjuk tölteni. A bevágás mentén szétnyitjuk és csónakot formázunk belőle. Megsózzuk, borsozzuk és hőálló tálba helyezzük. Alá vizet öntünk, lefedjük és előmelegített sütőben kb. 180-200 C°-on elősütjük (30-40 perc). A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, megszórjuk rozmaringgal és sütőzacskóba csomagolva  kb. 30 perc alatt megsütjük. A diót apróra törjük, kevés vajon lepirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a lereszelt sajtokat. Krémesre főzzük. Amikor a hús megpárolódott megtöltjük a krémmel, megszórjuk a maradék kecskesajttal, és grill fokozaton pár perc alatt megsütjük. A céklát elkeverjük egy kis dióval és a hús köré tálaljuk. 
 
SAM_9414.jpg
 
SAM_9407.jpg
 
SAM_9431.jpg
 
SAM_9407.jpg

Receptek

 

Rozmaringos sütőtükpürével töltött tortellini

 

Szüreti fogások

 

Olivás-cukkinis-aszalt paradicsomos mediterrán zsemle

 

Gorgonzolás diós keksz

 

Zöld curry leves

 

Hajdinasaláta mézes-mustáros csirkével

 

Céklakrémleves

 

Juharszirupos áfonya sorbet

 

Rozmaringos-gombás fasírt balzsamos lilaburgonya salátával

 

Meggyes-mascarponés pite

 

Spenótos fettuccine

 

Szezámos kacsahúsleves

 

Citrusos saláta gránátalma szósszal

 

Mák mousse

 

Grill fogások

 

Epres kölespuding

 

Márványos csirkemell rolád

 

Gyömbéres kuszkusz

 

Medvehagymás batyu

 

Kókuszos panna cotta

 

Ananász salsa grill húsok mellé

 

Tavaszi halsaláta

 

Narancsos-mogyorós kacsacomb

 

Tojásos túrókrém leveles répába töltve

 

Kocsonya tojásköntösben

 

Sonkás-lilahagymás, tojásos aszpik

 

Mentás-chilis eperpüré amerikai palacsintával

 

Marhahúsgombóc leves keleti fűszerezéssel

 

Mediterrán ízek

 

Borcsokoládé

 

Csalfa-fánk

 

Almaboros nyúlragu burgonyafánkkal

 

Piros tészta

 

Diós kecskesajtkrémmel töltött pulykacsónak rozmaringos céklasalátával

 

Wasabis édesköménymártás lenmagos csirkecsikokkal

 

Üvegbe zárt illatok

 

Mézes pulykamedálok gránátalma mártással

 

Sáfrányos csirkemell sült banánnal

 

Túrófánk körtelekvárral

 

Rosé kacsamell steak szilvás fügemártással

 

Szarvasgombás blini 

 

Fehércsokoládés, áfonyás sajttorta

 

Hideg, fűszeres körtekrémleves

 

Szőlővel és dióval illatosított kecskesajtos tészta

 

Garnéla narancsos mustármártással

 

Avokádós sajtszuflé

 

Birsalmás rétes

 

Marha steak vargánya mártással és héjas burgonyával 

 

Feketeerdő quiche

 

Süllő borókás citrommártással, diós-baconös rizzsel

 

Barackos panna cotta

 

Kecskesajt krémleves, sajtgolyóval

 

 

Magos mustáros pácban érlelt vadlazac ceruzababbal és pikáns mártással

 

Füge csónak gesztenyés csokoládékrémmel

 

 
 
 
 
 


 
   
MediaBOOM! MediaBOOM!