Hetek óta készülök egy költözésre. Sok-sok dobozolás, szelektálás, pakolás, és természetesen hatalmas káosz. Nagyon sok energiát és időt felemészt. Igazából egy jót főzni, ínyenckedni sincs ilyekor idő. Igyekszem mégis olyan gyors recepteket kreálni, amelyekkel mégis megjutalmazhatom magunkat a sok erőfeszítésekért.
Kecskesajt krémleves, sajtgolyóval
Hozzávalók (2-4 személyre):
• 10 dkg trappista sajt
• 15 dkg kecskesajt
• 20 dkg mascarpone
• 2 dkg füstölt sajt
• 2 dl tejszín
• 2 evk, fehér krémsajt (natúr)
• 10 dkg zsírszegény túró
• 4 dl húsalapé
• kis petrezselyem, vagy snidling
• kevés só és bors
Elkészítés: Először a sajtgolyókkal kezdjük. A túrót 10 dkg reszelt kecskesajttal, és 2 evk. fehér krémsajttal összedolgozzuk, és golyókat formázunk belőle. Betesszük a hűtőbe. A többi kecskesajtot a trappistával, valamint a füstölt sajttal együtt lereszeljük. Kb. 1,-2 dl húsalaplében, feloldjuk. Hozzáadjuk lassan, kevergetés mellett a tejszínt és a mascarpone-t, majd csomómentesre keverjük. A végén annyi húsalaplével lazítjuk fel, amennyire sűrűre gondoljuk elkészíteni. Kis borssal, sóval, és snidlinggel megfűszerezzük még. A sajtgolyókat akár a levesbe, de egy külön tálon is kínálhatjuk hozzá. Valamint megforgathatjuk egy kis petrezselyembe, vagy snidlingbe is.