A párom édesapja Kazahsztánban él, és ha hazajön mindig hoz magával halakat. A tokhal és a süllő a kedvencem. Volt szerencsém megkóstolni általa a Beluga és a Sevruga kaviárt is. Ami bármennyire is exluzív és ínyencség, annyira mégsem vált a kedvencemmé. :) Azért, ha egyszer én is kijutok hozzá, biztosan részt veszek egy horgásztúrán.
Süllő borókás citrommártással, diós-baconös rizzsel...
Hozzávalók 2 személyre:
• 1 db süllő
• vaj
• só
• 1 db citrom
• 1,5 dl tejszín
• 8-10 szem boróka
• kis őrölt bors
• tárkony
• 1 csésze rizs
• 1 marék dió
• pirított bacon
Elkészítés: A rizst megfőzzük, majd hozzákeverjük a diót és a pirított bacont. A borókabogyóból főzetet készítünk (forraljuk 10 percen át). A fél citrom levét a serpenyőbe csavarjuk, hozzáöntjük a főzetet, megszórjuk tárkonnyal, kevés borssal, felöntjük a tejszínnel és sűrűre főzzük. A halat felszeleteljük, lefilézzük, megsózzuk, kevés citrommal meglocsoljuk, majd vajon pár perc alatt megsütjük. Tálaláskor a rizst és a halat is meglocsoljuk a mártással. Pikáns, fűszeres mégis könnyed főétel.