A kulináris boltokban elsősorban a keleties fűszerezésű, és konyhához tartozó termékekből tankolok fel. Imádom az egzotikus ízek harmóniáját.
Ez a nyárias, keleties leves igen gazdag tartalommal és ízorgiával rendelkezik. A zöld curry erőssége miatt bánjunk vele óvatosan, de mégse féljünk saját ízlésünk szerint adagolni a hozzávalókat.
Zöld curry leves
Hozzávalók 2 személyre:
• kis őrölt koriander
• 1 dl tejszín
Elkészítés: A fokhagymákat megpucoljuk, felaprítjuk és kevés vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a curry pasztával megkent csirkemell kockákat. Miután enyhén lepirítottuk, felöntjük az alaplével. Kb. 15 percig főzzük lassú tüzön. Hozzáadjuk a babot és a sárgarépát, valamint megfűszerezzük gyömbérrel, korianderrel. Hozzáöntjük a szójaszószt, és még 1 tk. zöld curry pasztát. Amikor már szinte minden kellően megpuhult, belekerülhet az apróra vágott spenót. A rizsecetben felpuhítjuk a felcsíkozott nori lapot, majd hozzáadjuk a leveshez. A végén, amikor már minden íz összeért, túl vagyunk a szükséges utóízesítéseken, elkeverhetünk benne egy kis tejszínt. Krémesebbé válik tőle a leves, de nem feltétlen szükséges. A rizstésztát leforrázzuk, 4 percig állni hagyjuk, majd találalásnál a levesbe helyezzük.