Amikor lehangolt vagyok, szomorú, és kedvetlen, mindig valami olaszos, tartalmas tésztához jön meg a kedvem. Mintha ettől kapna boldogsághormont a szervezetem. Lássuk be, mégsem egy tömény édesség, azzal rosszabbul járnék... Minden falat mennyei zaftos, zöldséges, füstös. Persze vidám napokra is úgyanúgy ajánlom! Tökéletes egy könnyed nyári estén baráti társaságnak tálalva.
Spenótos fettuccine...
Hozzávalók 2 személyre:
• 2 adag fettuccine tészta
Elkészítés: A tésztát a spenótlevelekkel, egy cseppnyi vajjal, sóval megfőzzük. Kb. 5-6 perc alatt. A fokhagymát kevés vajon, a sonkával, a cukkinivel, és olajbogyóval lepirítjuk. Hozzáöntünk 1,5 dl tejszínt, 1 evk. mascarponé-t, és összefőzzük. Fűszerezzük kis borssal, bazsalikommal. Szerintem nem igényli a sót, de természetesen az is mehet bele. A tésztát a spenóttal együtt leszűrjük és a szószhoz keverjük, majd még egy evk. mascarponéval összedolgozzuk. Parmezánnal, ementáli sajttal megszórhatjuk.