Rendkívül dolgos napjaim vannak. Minden vágyam, hogy megállítsam az időt, és csak létezzek, lebegjek! Gondoskodok mindenről és mindenkiről magam körül, amiben minden önzetlenség mellett elfáradok. Ilyenkor igyekszem a lelkemet és a hasamat valami nagyon gyors, de jutalomfalatként funkcionáló finomsággal meglepni. A rákok számomra örömperceket jelentenek. Garnélát vásároltam, amelyet egy fűszeres pikáns mártogatóssal tálaltam.
Garnéla narancsos mustármártással
Hozzávalók 2 személyre:
• 10-12 db garnéla
• 1-2 gerezd fokhagyma
• olíva olaj
• fehér balzsamecet
• petrezselyem
• 2 evk. tejszín
• 2 evk. sárgamustár
• 2 evk. magos mustár
• csipet chili
• fél narancs leve
Elkészítés: A tejszínt, a mustárokat összekeverjük, majd hozzáfacsarjuk a fél narancs levét, és megfűszerezzük egy csipet chilivel. Összefőzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. A rákokat, ha szükséges megtisztítjuk. Ha fagyasztott akkor hideg vízben engedjük ki. Olívaolajon aprított fokhagymával megfuttatjuk a seprenyőben, és hozzáöntünk egy evk. balzsamecetet és készre sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Gyorsan, pár perc alatt megsütjük. Kicsit összegömbölyödik, de ne süssük túl. Az egész fogás pár perc alatt készen is van. Tehetünk mellé salátát és azt is meglocsolhatjuk a mártással, vagy mártogatósként is fogyaszthatjuk. Előételként és főfogásként is kiváló.