Mivel nekem a farsang inkább a jelmezekről szól, mintsem a fánkokról, így nehezen tudom magam elképzelni a konyhában, hogy nekiálljak tésztát keleszteni, gyúrni.
Ennek a rövidebb változatát kedvelem. Innen jött a név, hogy ,,csalfa-fánk". Igazából semmi köze a fánkhoz, meg mégis. :) 5 perces fánknak is nevezik, pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom!
Tökéletesen elővarázsolható vele a farsangi hangulat, mégsem egész délelőtti program.
A kis baráti társaságommal is tartunk egy kis farsangi mulatságot, és remélem sikerül jobbnál jobb jelmezötletekkel megnevetettni egymást.
Csalfa-fánk
Hozzávalók (10-12 db):
• 1 doboz kefír (lehet joghurt is)
• vaníliás cukor (inkább 1 evk. porcukor és vanília)
• 10 evk. liszt
• kis fahéj
Elkészítés: A tojást elkeverjük a cukorral, a vanilíával, majd a kefírrel. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és csomómentesre kikeverjük. Megszórjuk még fahéjjal, és forró, olajos serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Nem szükséges sok olaj, ne áztassuk benne. Pár perc alatt el is készülnek. Bármilyen sodóval, krémmel, lekvárral tálalható.