A városomban most kezdődik egy kellemesnek ígérkező borfesztivál. A borról a sajtok jutnak az eszembe..., a sajtokról pedig a dióra, majd a szőlőre visznek át a gondolataim. És így kerek az egész. Őszies ropogós finomságot készítettem mindent belerejtve, amit csak egy borkorcsolyának el tudok képzelni.
Gorgonzolás-diós keksz
Hozzávalók (10-12 db):
Elkészítés: A sajtokat a vajjal összedolgozzuk robotgép segítségével. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a diót és a fűszereket. Kis vízzel lazítva, fóliába csavarjuk. kb. 5 cm-es átmérőjű henger formára. Legalább 2 órán át a hűtőbe tesszük, de ha nincs ennyi időnk 20 perc is elég a fagyasztóban. Ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, majd kicsit lapítunk rajta és sütőpapírra helyezzük. Előmelegített sütőben 180 C°-on kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hozzá illően dióval, sajttal, szőlővel tálalhatjuk ezt az őszies ropogós finomságot.