Az én keleties napom: semmi flanc, hanem egyszerűség, tisztaság, és egységes ízek. Sárga és hófehér színben és virágos-fűszeres illatban pompázva.
Hozzávalók 2 személyre:
• 2 adag jázmin rizs (1 csésze)
• 30 dkg csirkemell (lehetőleg egész darab)
• sáfrány
• őrölt koriander
• só
• 1 db banán (ez most lehet sima banán, nem kell főzőbanán)
• 1 evk méz
• csipet őrölt fahéj
Elkészítés: A rizst megfőzzük. A csirkemellet megtisztítjuk, besózzuk. A sárfányszálakat pici vízbe beáztatjuk, hozzáadunk egy kis koriandert, majd bedörzsöljük a csirkemellet. Serpenyőben kevés vajon megsütjük. A banánt feldaraboljuk, a serpenyőben egy kis mézzel elkeverve megsütjük, majd egy csipet fahéjjal megfűszerezzük. Tálalásnál a hússzeletek mellé vagy rá kanalazva tálalhatjuk, a rizzsel körítve.