A szilveszteri menüvacsoránk adta az ötletet ehhez a fogáshoz. Bár az lazac volt, és sajtos polentával, nekem beindította a fantáziámat, így elég ínyenc fűszerezést választottam. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon ízletesre sikerült.
Harcsafilé aszalt szilvás, mozzarellás polentával
Hozzávalók 2 személyre:
• 2 szelet harcsafilé (Afrikai harcsát választottam, egy közeli tóból fogva)
• fél citrom
• só
• csipet őrölt koriander
• 6-8 szem aszalt szilva
• 10 dkg kukoricadara
• diónyi vaj
• 6 dl víz
• fél mozzarella (bivalymozzarellával az igazi)
Elkészítés: A harcsát egyhén megsózzuk, megszórjuk a korianderrel, és kis citrommal meglocsoljuk. 6 dl vizet, kis sóval, és egy kanálnyi kukoricadarával felforraljuk, majd szépen lassan hozzákeverjük a maradék kukoricadarát, a feldarabolt aszalt szilvát, és a vajat. Kb. 15-20 percig kis lángon, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Egy hőálló tálba öntjük, a tetejére mozzarellát darabolunk, és grillezve a sütőben 200 C°-on 15 perc alatt megsütjük. A halak grillserpenyőben pár perc alatt megsülnek. Tálalásnál, ha gondoljuk formázhatjuk a polentát egy kiszúróformával. Egy kis aszalt szilvával még megszórjuk és citromkarikákkal tálaljuk.