Recet: Harcsafilé aszalt szilvás, mozzarellás polentával

A szilveszteri menüvacsoránk adta az ötletet ehhez a fogáshoz. Bár az lazac volt, és sajtos polentával, nekem beindította a fantáziámat, így elég ínyenc fűszerezést választottam. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon ízletesre sikerült.

 

SAM_8972.jpg 

Harcsafilé aszalt szilvás, mozzarellás polentával

 

SAM_8966.jpg 

Hozzávalók 2 személyre: 

• 2 szelet harcsafilé (Afrikai harcsát választottam, egy közeli tóból fogva)
• fél citrom 
• só
• csipet őrölt koriander
• 6-8 szem aszalt szilva
• 10 dkg kukoricadara
• diónyi vaj
• 6 dl víz
• fél mozzarella (bivalymozzarellával az igazi)
 

  

Elkészítés: A harcsát egyhén megsózzuk, megszórjuk a korianderrel, és kis citrommal meglocsoljuk. 6 dl vizet, kis sóval, és egy kanálnyi kukoricadarával felforraljuk, majd szépen lassan hozzákeverjük a maradék kukoricadarát, a feldarabolt aszalt szilvát, és a vajat. Kb. 15-20 percig kis lángon, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Egy hőálló tálba öntjük, a tetejére mozzarellát darabolunk, és grillezve a sütőben 200 C°-on 15 perc alatt megsütjük. A halak grillserpenyőben pár perc alatt megsülnek. Tálalásnál, ha gondoljuk formázhatjuk a polentát egy kiszúróformával. Egy kis aszalt szilvával még megszórjuk és citromkarikákkal tálaljuk. 

 

SAM_8979.jpg
 
SAM_8994.jpg
 
SAM_8993.jpg
 
SAM_8966.jpg

Receptek

 

Rozmaringos sütőtükpürével töltött tortellini

 

Szüreti fogások

 

Olivás-cukkinis-aszalt paradicsomos mediterrán zsemle

 

Gorgonzolás diós keksz

 

Zöld curry leves

 

Hajdinasaláta mézes-mustáros csirkével

 

Céklakrémleves

 

Juharszirupos áfonya sorbet

 

Rozmaringos-gombás fasírt balzsamos lilaburgonya salátával

 

Meggyes-mascarponés pite

 

Spenótos fettuccine

 

Szezámos kacsahúsleves

 

Citrusos saláta gránátalma szósszal

 

Mák mousse

 

Grill fogások

 

Epres kölespuding

 

Márványos csirkemell rolád

 

Gyömbéres kuszkusz

 

Medvehagymás batyu

 

Kókuszos panna cotta

 

Ananász salsa grill húsok mellé

 

Tavaszi halsaláta

 

Narancsos-mogyorós kacsacomb

 

Tojásos túrókrém leveles répába töltve

 

Kocsonya tojásköntösben

 

Sonkás-lilahagymás, tojásos aszpik

 

Mentás-chilis eperpüré amerikai palacsintával

 

Marhahúsgombóc leves keleti fűszerezéssel

 

Mediterrán ízek

 

Borcsokoládé

 

Csalfa-fánk

 

Almaboros nyúlragu burgonyafánkkal

 

Piros tészta

 

Diós kecskesajtkrémmel töltött pulykacsónak rozmaringos céklasalátával

 

Wasabis édesköménymártás lenmagos csirkecsikokkal

 

Üvegbe zárt illatok

 

Mézes pulykamedálok gránátalma mártással

 

Sáfrányos csirkemell sült banánnal

 

Túrófánk körtelekvárral

 

Rosé kacsamell steak szilvás fügemártással

 

Szarvasgombás blini 

 

Fehércsokoládés, áfonyás sajttorta

 

Hideg, fűszeres körtekrémleves

 

Szőlővel és dióval illatosított kecskesajtos tészta

 

Garnéla narancsos mustármártással

 

Avokádós sajtszuflé

 

Birsalmás rétes

 

Marha steak vargánya mártással és héjas burgonyával 

 

Feketeerdő quiche

 

Süllő borókás citrommártással, diós-baconös rizzsel

 

Barackos panna cotta

 

Kecskesajt krémleves, sajtgolyóval

 

 

Magos mustáros pácban érlelt vadlazac ceruzababbal és pikáns mártással

 

Füge csónak gesztenyés csokoládékrémmel

 

 
 
 
 
 


 
   
MediaBOOM! MediaBOOM!